Nieuws van het buurtpreventieteam wijkvereniging Ashorst


Het buurtpreventieteam Ashorst gaat actief op zoek naar medebewoners om met elkaar invulling te geven aan een tweetal activiteiten die in voor iedereen van belang zijn.

Start What´s App groep buurtpreventieteam Ashorst
Samen kunnen we zorgen voor een zo veilig mogelijke woonomgeving in onze wijk. Vanuit het buurtpreventieteam van de wijkvereniging Ashorst hebben we hiervoor een What´s App groep ingesteld om elkaar zo goed mogelijk te informeren over eventuele onveilige situaties of bijzonderheden. Denk hierbij aan onveilige leefsituaties, overlast, persnoen die zich verdacht gedragen, etc. Door met elkaar snel dit soort zaken te signaleren kan er indien nodig ook snel gereageerd worden.

Om het effect van deze groep zo goed mogelijk te benutten is het noodzakelijk dat meer wijkbewoners actief gaan meedoen. Hiervoor zullen we op korte termijn via onze straatcoördinatoren een aantal mensen uit onze wijk gaan benaderen zodat we uiterlijk 1 juni aanstaande actief kunnen zijn.

 

AED-pilot Mierlo-Hout
Bij een hartstilstand of infarct zijn de eerste minuten letterlijk van levensbelang. Een op de juiste wijze gebruikte AED/reanimatie is hierbij cruciaal. Daarom is door de wijkraad Mierlo-Hout samen met o.a. de EHBO vereniging het plan opgezet om een dekkend netwerk van  AED's te realiseren, zodanig dat binnen 6 minuten overal in Mierlo-Hout hulp geboden kan worden. De AED's komen in het centrum van cirkels in kasten te hangen. De 6 cirkels overlappen elkaar deels maar dekken heel Mierlo-Hout; via een pincode kunnen de vrijwillige of professionele hulpverleners bij de AED.

Dit systeem kan alleen dan optimaal werken als er voldoende geoefende hulpverleners (10 of meer per cirkel/AED) beschikbaar zijn bij een noodgeval. Vanuit het buurtpreventieteam Ashorst willen we dit initiatief actief steunen door ons zelf aan te melden en andere medebewoners op te roepen dit ook te doen.

Na 2 instructie-avonden bent u voldoende geschoold om de AED te bedienen en te reanimeren, meer tijd kost het niet! Aanmelden en meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen?
Alleen deze informatie zal mogelijk onvoldoende zijn om je aan te melden als deelnemer. Graag zijn we bereid om je eventuele vragen te beantwoorden. Je kunt hiervoor contact opnemen met de onderstaande leden van het buurtpreventieteam Ashorst:


Martien Roefs
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0492-665016

Arie van Houwelingen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0492-522447

All rights reserved 2022

alle rechten voorbehouden 2022